Adatszolgáltató
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Tanszék, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszék, Környezeti Mikrobiológia és Biotechnológia Kutatócsoport
Elérhetőség
A módszer fő adatlapja
Szennyezőanyagok
- Nem vegyi anyag
A módszer alkalmazhatósága
Kivitelezés feltételei
Kivitelezés költségei
A módszer részletes ismertetése
Rutinszerűen alkalmazható módszer. Gyors és nem helyhez kötött.
A mintákat nem szabad tartósítani, a vizsgálatot 48 órán belül el kell végezni.
Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a megadott korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
A mérést a műszer kezelési utaításában leírtak figyelembevételével kell végezni.
A vízmintát két edénybe öntjük. A vízminták hőmérsékletét lehetőség szerint 20,0 ±0,2ºC -ra állítjuk be. Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a hőmérsékleti korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
A minta hőmérsékletét 0,1ºC pontosságú hőmérővel kell megmérni.
Figyelni kell hogy ne változzon a hőmérsékleta mérés során mert a módszer hőmérséklet függő. Az első edényben többszöri mozgatással a mérőcellát leöblítjük, majd a második edénybe merítve elvégezzük a mérést.
SWOT (értékelés osztályzattal)
SWOT (szöveges értékelés)
Rutinszerűen alkalmazható módszer. Gyors és nem helyhez kötött.
A mintákat nem szabad tartósítani, a vizsgálatot 48 órán belül el kell végezni.
Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a megadott korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
Hőmérséklet függő módszer
Egyéb információk, referenciák
Szabvány MSZ 448/32-77