Budapest University of Technology and Economics, Department of Applied Biotechnology and Food Science, Environmental Microbiology and Biotechnology Group
- Not a chemical substance
Rutinszerűen alkalmazható módszer. Gyors és nem helyhez kötött.
A mintákat nem szabad tartósítani, a vizsgálatot 48 órán belül el kell végezni.
Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a megadott korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
A mérést a műszer kezelési utaításában leírtak figyelembevételével kell végezni.
A vízmintát két edénybe öntjük. A vízminták hőmérsékletét lehetőség szerint 20,0 ±0,2ºC -ra állítjuk be. Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a hőmérsékleti korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
A minta hőmérsékletét 0,1ºC pontosságú hőmérővel kell megmérni.
Figyelni kell hogy ne változzon a hőmérsékleta mérés során mert a módszer hőmérséklet függő. Az első edényben többszöri mozgatással a mérőcellát leöblítjük, majd a második edénybe merítve elvégezzük a mérést.
Rutinszerűen alkalmazható módszer. Gyors és nem helyhez kötött.
A mintákat nem szabad tartósítani, a vizsgálatot 48 órán belül el kell végezni.
Ha a mérést más hőmérsékleten végezzük, a mért értéket a megadott korrekciós tényezőkkel helyesbíteni kell.
Hőmérséklet függő módszer
Szabvány MSZ 448/32-77